Matematik

Bevis toppunktsformlen

29. januar 2013 af wwnanna (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej hvordan kan man Bevis toppunktsformlen, hvordan kan man formulerer det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man formoder, at det drejer sig om toppunktsformlen for et 2.-gradspolynomium f(x)? I toppunktet (xT , yT) gælder der, at f '(xT) = 0 . Løs derfor denne ligning for xT .


Svar #2
29. januar 2013 af wwnanna (Slettet)

kan du ikke forklar lidt mere fordi jeg kan ikke forstår det helt endnu 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Lad 2.-gradspolynomiet være f(x) = ax2 + bx + c . Løs nu ligningen f '(xT) = 0 , og beregn så yT = f(xT) til sidst.


Skriv et svar til: Bevis toppunktsformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.