Kemi

mængdeberegninger

29. januar 2013 af studiehjælp1992 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.
Jeg sidder fast med de tre opgaver.

En masse på 12,00 g CaO ønskes opløst. En 4,500 % salpetersyre med densiteten 1,023 g/mL er til rådighed.
1) Skriv et afstemt reaktionsskema for opløsningsprocessen, der forløber fuldstændigt.
2) Vis ved beregning, at salpetersyrens formelle koncentration er 0,7310 mol/L.
3) Beregn hvor mange mL salpetersyre, der mindst skal anvendes for at opløse hele massen af CaO.

Hvordan skal jeg afstemme et reaktionsskema for opløsningsprocessen?
Og hvordan kan jeg påvise at salpetersyrens formelle koncentration er 0,7310 mol/L.



På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. januar 2013 af mathon

     1)

                            CaO (aq)   +  2 HNO3 (aq)   --->   Ca(NO3)2 (aq)   +   H2O (l)


Brugbart svar (2)

Svar #2
29. januar 2013 af mathon

     2)

Vis ved beregning, at salpetersyrens formelle koncentration er 0,731 mol/L.

      M(HNO3) = 63,012 g/mol
 

                              c = (p/100) • d/M

                              c = 0,045 • (1023 g/L) / (63,012 g/mol) = 0,7306 M ≈ 0,731 M

 


Svar #3
29. januar 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.