Matematik

Halveringkonstant

30. januar 2013 af vleranda10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En eksponentiel funktion har forskriften f(x) = 37*0,6^x
Bestem halveringskonstanten for f.
f(3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2013 af mathon

 

                  X½ = log(1/2) / log(0,6)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2013 af mathon

egentlig
                    f(x + X½) = (1/2)•f(x)

                    370,6x+X½ = (1/2)•370,6x

                    0,6 = (1/2)

                    log(0,6)•X½ = log(1/2)

 
                    X½ = log(1/2) / log(0,6)

                   

 

 


Skriv et svar til: Halveringkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.