Matematik

10-tals potenser

30. januar 2013 af silnul (Slettet)

Hvordan omskriver man med forklaring følgende til 10-tals potenser

 

0,0000000000000,432

 

419.000.000.000.000

 

318 mia

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

4,32 * 10^-14

4,19 * 10^14

mia = 10^9

318 * 10^9 = 3,18 * 10 ^11


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2013 af hesch (Slettet)

0,0000000000000432:

Når du flytter kommaet til højre tæller 10-talspotensen nedad. Omvendt når du flytter kommaet til venstre.

Hvis du i ovenstående tal flytter kommaet 15 pladser til højre, kommer der til at stå:  43,2.

Så tallet  0,0000000000000432 = 43,2*10-15

419.000.000.000.000,0:  Flyt kommaet mod venstre.

318 mia:  1 mia = 1*109


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2013 af mathon

alle reelle tal

kan skrives på videnskalbelig form:
 

                                                T = a•10n   
hvor
                1≤a<10
     og
                 n er hel


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2013 af mette48 (Slettet)

0,0000000000000,432

der må kun være et komma i tallet.

Jeg går ud fra det er en skrivefejl og der skulle have stået 0,0000000000000432


Skriv et svar til: 10-tals potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.