Matematik

ligning...

30. januar 2013 af julle1991 (Slettet) - Niveau: C-niveau

(2a^2+3b) x (3a-b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke en ligning, men et udtryk.

Benyt reglen om, hvordan man udregner produktet af to toleddede størrelser med hinanden: Man ganger hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden.


Svar #2
30. januar 2013 af julle1991 (Slettet)

forstår ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2013 af mathon

     der er ikke noget lighedstegn,
     altså er det ikke en ligning

 

     i folkeskolen må du da have lært at kende forskel
     på en ligning og et reduktionsudtryk


Svar #4
30. januar 2013 af julle1991 (Slettet)

hvordan løser jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2013 af mathon

    du løser ikke
    du reducerer


Svar #6
30. januar 2013 af julle1991 (Slettet)

hvordan reducerer jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. januar 2013 af mathon

 

     gang hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden parentes, så der bliver 4 led


Svar #8
30. januar 2013 af julle1991 (Slettet)

vil du sige hvad det giver?


Svar #9
30. januar 2013 af julle1991 (Slettet)

2a^2 x 3 = 6a^3


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Prøv nu først selv.


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er ikke korrekt. Men det er resultatet af (2a2)·3a .

Det er lidt uheldigt at bruge bogstavet "x" som gangetegn. Benyt i stedet gangeprikken · , eller stjernen * .


Brugbart svar (1)

Svar #12
30. januar 2013 af mathon

 

                (2a2 + 3b) •  (3a - b)    =   2a2•3a  -  2a2•b   +   3b•3a - 3b•b  =  6a3 - 2a2b + 9ab - 3b2


Svar #13
30. januar 2013 af julle1991 (Slettet)

6 a^3 - 2ab^2 + 9ab -3b^2


Skriv et svar til: ligning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.