Matematik

Udfylde skema med indekstal

30. januar 2013 af ConfusedOfMath (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har vedhæftet skemaet.

Opgaven lyder : 
En vares pris udvikler sig efter tabellen, hvor indekstallene refererer til basisåret 1983.

Udfyld resten af skemaet.

Jeg ved ikke helt hvordan man skal regne det ud. 

 

I behøver ikke skrive hvordan man regner det hele ud. jeg har kun brug for at finde systemet i det

 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2013 af SuneChr

Basisåret 1983 sættes til indeks 100

Tager vi år 1991 har vi

100 / Pris1983  =  Indeks1991 / Pris1991 = 195 / 57,10 = Indeksn / Prisn .

For alle årene er forholdet det samme.

Indekstallet fortæller, hvad en dagligvare, som i 1983 kostede 100 kr., koster det pågældende år.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Forholdet mellem priserne i 1988 og 1991 er lig med forholdet mellem indekstallene for 1988 og 1991.

Tilsvarende fremgangsmåde kan benyttes til udfyldelse af de andre felter.


Svar #3
30. januar 2013 af ConfusedOfMath (Slettet)

når jeg så skal regne 1987, hvad skal jeg så skrive??


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2013 af SuneChr

Løs ligningen     152 / x = 195 / 57,10


Svar #5
30. januar 2013 af ConfusedOfMath (Slettet)

kan det passe at det giver 44,50


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2013 af SuneChr

# 4 og 5   ( # 5 siden redigeret).  Gang over kors

x·195 = 152·57,10   Dividér med 195 på begge sider, så har vi prisen i 1987

# 5  De basale regnefærdigheder overlader jeg trygt til dig.


Svar #7
30. januar 2013 af ConfusedOfMath (Slettet)

jeg får det til 44,50


Skriv et svar til: Udfylde skema med indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.