Matematik

Potensfunktion

31. januar 2013 af Steffen22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

y=11,30132•x^0,4995231

 

y er hastigheden, målt i km/t

x er vanddybden, målt i meter

 

ved position P er vanddybden dobbelt så stor som ved position Q

 c) hvor mange procent er tsunamibølgens hastighed større ved P end ved Q


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn ved hjælp af den opgivne forskrift

[ (y(xP) - y(xQ)) / y(xQ) ] ·100% , hvor det benyttes, at xP  = 2·xQ .


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2013 af mathon

eller noteret

                                      y2/y1 = (x2/x1)0,4995231 = 20,4995231

   y-tilvækst
                                    (y2-y1)
   relativ
   y-tilvækst
                                    (y2-y1)/y1 =   y2/y1 -1 = 20,4995231 - 1 = 0,41375 = 41,4%

 

                       

 

 

 

 


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.