Fysik

Beregn energien

31. januar 2013 af misslovely (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Kan ikke finde ud ag denne opgave :
 

Pumpelagerkraftværk ved Kruonis i Litauen – et eksempel på lagring af energi ved hjælp af vand og en højdeforskel
på ca. 100 m. De store rør leder vandet ned til eller op fra turbine/pumpehallen. Den maksimale
effekt er 900 MW og reservoirsøen har et areal på 3 km2.

 

Hvor meget energi kan produceres på en time?

håber i kan hjælpe.

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt: energi = (effekt) · (tid)


Svar #2
31. januar 2013 af misslovely (Slettet)

Ville det sige det er 900 * 3600 ????


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er talværdien. Angiv den korrekte enhed.


Svar #4
31. januar 2013 af misslovely (Slettet)

900Mw*3600Sekunder = 3240000  J ?
Er det dette du mener med angivelse af den korrekte enhed?


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, men det skal gøres rigtigt. Du smed lige præfixet "M" ud ad vinduet. M som præfix betyder 106 .


Svar #6
31. januar 2013 af misslovely (Slettet)

Hmmmm ... 900 Mw  = 900000000 W

 

Forstår det ikke helt .. Hvilket tal , er det så jeg skal gange med tiden ?:/


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Energien er

E = P·t = 900MW·3600s = 3,24·106 MJ = 3,24·1012 J = 3,24 TJ


Svar #8
31. januar 2013 af misslovely (Slettet)

Hmm. Mange tak for det. Ville lige kigge på det, og forstå det.


Skriv et svar til: Beregn energien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.