Matematik

Mate

01. februar 2013 af 4-you (Slettet) - Niveau: A-niveau
Bestem stamfunktionen for f(x) og beregn arealet i intervallet (0,1)
f(x)= 1/ x^2+1

Er der nogen der kan hjælpe mig med at bestemme stamfunktionen..
Tusind tak på forhånden:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2013 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2013 af mette48 (Slettet)

f(x)= 1/ x^2+1 = x-2 +1

brug

∫ xn dx= 1/(n+1)xn+1+ k


Svar #3
01. februar 2013 af 4-you (Slettet)

Okay men er n = -2??

Svar #4
01. februar 2013 af 4-you (Slettet)

Når jeg bruger lomr får jeg det til tan^-1 , men ved simpelthen ikke hvordan man kommer til det...

Svar #5
01. februar 2013 af 4-you (Slettet)

Og hvordan regner man arealet??

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2013 af SuneChr

# 2   f er i tilfældet her jo ikke defineret for x = 0. Det må være funktionen i # 1, spørgeren mener. På A-niveau ville man vel heller ikke være i tvivl om den elementære integrationsregel.

Men, # 0 , for en anden gang, sæt parenteser, så tingene ikke dobbelttolkes !   Eller skriv i LaTeX .


Svar #7
01. februar 2013 af 4-you (Slettet)

Rolig!!!!, jeg vil bare videe hvordan jeg kom frem til tan^-1 uden at bruge lomr..

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det følger af sætningen om differentiation af den omvendte funktion.

Vi har således

(tan-1(x))' = 1/(tan'(tan-1(x))) = cos2(tan-1(x))

Da tan2(x) = sin2(x)/cos2(x) = (1-cos2(x))/cos2(x) = (1/cos2(x)) - 1 , følger det, at

1/cos2(x) = 1+tan2(x), og dermed

cos2(x) = 1/(1+tan2(x)) .

Heraf ses så, at

cos2(tan-1(x)) = 1/(1+tan2(tan-1(x))) = 1/(1+x2) , hvorfor

(tan-1(x))' = 1/(tan'(tan-1(x))) = cos2(tan-1(x)) = 1/(1+x2) .

Heraf følger resultatet i #1.


Svar #9
01. februar 2013 af 4-you (Slettet)

Tusind tak:-) men når jeg regner arealet får det til -1/2 og det skal give pi/4

(1/1+1)-1/0^1) =-1/2

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. februar 2013 af mathon

 

                         011/(1+x2)dx  =  [tan-1(x)]01  =  tan-1(1) * tan-1(0)  =  π/4 - 0  = π/4

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. februar 2013 af mathon

eller noteret

                                       y = tan-1(x)

                                       tan(y) = x                                      som differentieret mht x giver

                                       (1 + tan2(y)) • dy/dx  =  1
hvoraf
                                                    dy/dx = 1/(1 + tan2(y))

                                                    ∫(dy/dxdx) = ∫1/(1 +x2)dx      

                                       tan-1(x) + k = ∫1/(1 +x2)dx


    

                                                   
                                      


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. februar 2013 af mathon

rettelse af tastfejli #10

                                                           

                                                                                                                                                   
                            011/(1+x2)dx  =  [tan-1(x)]01  =  tan-1(1) - tan-1(0)  =  π/4 - 0  = π/4


Skriv et svar til: Mate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.