Matematik

Differentiel-regning

01. februar 2013 af LeonhardEuler - Niveau: 9. klasse

Hej

Hvordan differentiere man overhovedet? Jeg en folkeskole-elev, så I må godt foklare det fra punkt til prikke.

F(x)=3x^2-6X+7

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2013 af mathon

 

                                    (k•xn)' = k • n • xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2013 af peter lind

F'(x) = (3x2)'-(6x)' +(7)' = 3(x2)'-6(x)' + 7'

På hvert enkelt led bruger man så (xn)' = n*xn-1


Svar #3
01. februar 2013 af LeonhardEuler

Er det virkelig så nemt, men når man skal finde toppunket for andengradpolynonuim f. eks.

P(X)=3X^2-6X+7

P'(X)=6X-1

X=1

Så indsætter man x i ligning

Y=10=3*1^2-6*1+7

Så kordinatsættet er (1,10)?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2013 af mathon

 

 

 

                           f(x) = 3x2 - 6x + 7

                           f '(x) = 6x-6

    toppunkt
    for
                           f '(xT) = 6xo - 6 = 0

                           xT = 1
                         

 

    Så indsætter man x i ligning

                          yT =  f(1) = 3•12 - 6•1 + 7 = 4

    Så toppunktet er
                                        T = (1,4)

 


Svar #5
01. februar 2013 af LeonhardEuler

Tusind tak Mathon 


Skriv et svar til: Differentiel-regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.