Matematik

Matematik B

01. februar 2013 af LeonhardEuler - Niveau: 9. klasse

Opg 1

En eksponentiel udvikling f har fordoblingskonstanten T2=3

Udfyld resten af tabellen nedenfor

x                      0                   3                      6                  **9**

f(x)                 7                  **14**               **28*               56             

 

 **... **  er mine byd.

 

Opg 2

En funktion f er givet ved

                        f(x)=2*e^x+1  

Bestem f '(x), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(0,f(0))

Mit Byd: f ' (x)= 2*e

Men den anden halvdel af opgaven fatter jeg intet af, kan en ikke tjekke mine byd igennem og fortælle Hvad den anden halvdel af opgave 2 handler om, samt hvordan man løser opgaven, så jeg kan forstå det. Jeg går nemmelig i folkeskolen.

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1. Benyt, at fordoblingskonstanten er 3, og at alle x-værdierne er hele multipla af 3. Dine bud ser rigtige ud.

Opg 2. Dit bud er ikke korrekt. Benyt, at (ex)' = ex .

Benyt så tangentligningen y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0) , for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet
(x0 , f(x0)). Her er x0 = 0 , så man skal beregne f(0) og f '(0) og så indsætte disse værdier i tangentligningen.


Svar #2
01. februar 2013 af LeonhardEuler

Hvad mener du med at benytte (e^x)'=e^x

Og hvad betyder en lille nul (0) under X


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den afledede af funktionen ex er funktionen selv. Man benytter et indeks 0, som her ved x0 , for at skille røringspunktets x-koordinat x0 ud fra den variable x i tangentligningen.


Svar #4
01. februar 2013 af LeonhardEuler

Kunne du ikke prøve udregne den, så kunne det være jeg at forstod mere af den.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg ser ikke rigtigt noget formål med at regne opgaven for dig. når du ikke ser ud til at forstå den underliggende teori.


Svar #6
01. februar 2013 af LeonhardEuler

Jo, jeg mener jeg forstår det til en del, men at hvordan jeg differentiere funktionen ved jeg ikke. Jeg kigget på denne link og den har forklaret mig en del,

http://www.matematikfessor.dk/lessons/ligning-for-tangent-i-punkt-188


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo en forudsætning for at kunne regne opgaven, at man forstår, hvorledes man differentierer de elementære funktioner, og det var det mit vink i #1 (og #3) skulle hjælpe med.


Svar #8
01. februar 2013 af LeonhardEuler

Ahaa, jeg tror jeg forstår det!

Er dette så rigtigt:

f(x)=2*e^x+1

f(0)=2*e^1

f(0)=2


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er ikke korrekt, at

f(0)=2*e^1

Det er heller ikke korrekt, som du skriver i linien derefter, at f(0)=2 .

Indsæt x = 0 i forskriften for f(x):

f(0) = 2·e0 + 1 = 2·1 + 1 = 3


Svar #10
01. februar 2013 af LeonhardEuler

Jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke havde set det. Men hvordan beregnes f' ' (0)


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Måske mener du f '(0) ? For f ''(0) er der ikke brug for i denne opgave.

Man beregner først forskriftten for den afledede funktion f '(x) og indsætter så x = 0 i dens forskrift.


Svar #12
01. februar 2013 af LeonhardEuler

f'(x)=2*ex

f'(0)=2*e0

f'(0)=2 


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, det er korrekt.


Svar #14
01. februar 2013 af LeonhardEuler

Tusind tak for hjælpen Andersen11. Så fik jeg endelig alle tingene på plads. Jeg er folkeskoleelev, derfor skulle jeg have detaljerne med.

Forsat god aften ;D


Skriv et svar til: Matematik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.