Debat

A-fag mht. medicinstudiet...

01. februar 2013 af klovnen123 (Slettet)

Hej alle sammen. Jeg har virkelig brug for jeres erfaringer mht. valgfag i 3g. Jeg vil gerne ind på medicinstudiet (selvfølgelig kun hvis jeg får snittet). Lige nu har jeg science-linjen, dvs. kemi B og fysik B. Jeg vil gerne på SDU eller Aarhus universitet.

Jeg kan kun vælge et fag på A-niveau. Her overvejer jeg enten engelsk A eller kemi A. Hvilket af disse to fag skal man bruge mest tid på i sin fritid med hensyn til lektiemængden og sværhedsgraden. Desuden vil jeg gerne vide, om det vil være klogest at tage kemi A, eftersom medicinstudiet er bygget op på en masse kemi. Vil man ikke få svært ved medicinstudiet, når man kun har haft kemi B? Derudover vil jeg gerne vide, om man skal være god til engelsk. Passer det, at alle bøger er på engelsk? Jeg klarer mig udmærket i begge fag, men min skriftlige engelsk karakter ligger på middel. Eller skal jeg vælge ud fra det fag, jeg regner med at kunne få højest karakterer i? Desuden skal det siges, at der er flere elever på engelsk A end på kemi A. 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2013 af hellerup2900 (Slettet)

Begge fag (Engelsk A & Kemi A) er gode A-fag, som forberedelse til medicinstudie såvel som mange andre sundhedsvidenskabelige studier. Jeg havde selv i min gymnesielle tid Kemi A, hvilket jeg fandt meget interresant. Man vil ikke få svært ved, at følge med på studiet, hvis du "kun" har haft Kemi B. Dog vil du have en større viden ved, at have Kemi A, og derved kan du undgå fokus på startsundervisningen på uni.

Engelsk A er dog også et godt fag. Det er rigtigt, at de fleste bøger på studiet er skrevet på engelsk, og det ville derfor være en fordel, at du kan engelsk på et højt niveau.

I sidste ende skal du vælge det fag, du helst vil have på A. Altså efter interesse.


Svar #2
02. februar 2013 af klovnen123 (Slettet)

OK. Tak for dit svar :)

Men jeg regner med, at jeg i år kan få højest karakterer i kemi B. Da jeg interesserer mig for begge fag men kun har ret til at vælge et A-fag, skal jeg så vælge det fag, som jeg får mindst karakterer i? Hvor meget af det man lærer på kemi A skal man bruge på medicinstudiet? Og hvor vigtigt er det, at man kan engelsk på et højt niveau? Som skrevet vil jeg gerne på enten SDU eller Aarhus universitet. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2013 af Fawi (Slettet)

Hvad er dit snit på?


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. april 2013 af sarahh0 (Slettet)

ja , hvad er dit gennemsnit lige nu?


Skriv et svar til: A-fag mht. medicinstudiet...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.