Matematik

Broklap

02. februar 2013 af Lommeregner123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Enn bropklap der er  25 m lang drejes ved oplukningen 70 Grader

Hvor hjøt løftes det yderste punkt på klappen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2013 af maxmaxmaxmax (Slettet)

Prøv at tegne situationen. Du vil se, at du får en retvinklet trekant. 

Max


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2013 af LeonhardEuler

25*sin(70)  =0,262025

    90

 

sin-1(0,262025)=15,13 m


Svar #3
02. februar 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Jeg forstår ikke dit udregning, kna du uddybe det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2013 af LeonhardEuler

Du skal bruge sinusrelationen


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2013 af SuneChr

sinus til vinklen er lig med højden divideret med broklappens længde.

sin 70º = h/25

h = 25·sin 70º

h = 23,49 m


Svar #6
02. februar 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Altså ( Hvor hjøt løftes det yderste punkt på klappen? )= 23,49?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2013 af SuneChr

# 6  Ja, korrekt.  23,49 m lodret op fra vejbanen, befinder broklappens yderste punkt sig.


Skriv et svar til: Broklap

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.