Matematik

Talrækker og følger!!!!

04. februar 2013 af Annlouiserud (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med opgave 2? Vil meget gerne have det forklaret step by step, for kludrer selv i den hen ad vej! 

 

Håber virkelig der er nogen der vil hjælpe!!!! :) 

Vedhæftet fil: 2e12sæt9.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er givet summen

SN = ∑Nn=1 n·(n+2) ,

og man skal vise ved induktion efter N, at

SN = (1/6)·N·(N+1)·(2N+7)

Vis, at udtrykket er opfyldt for N = 1 . Vis dernæst, at hvis udtrykket gælder for et N, så gælder det også for (N+1) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2013 af Taqz (Slettet)

Ellers så læg det op du har lavet, så kan vi hjælpe med det, jeg har netop lige løst den og den går i hvert fald op :)


Skriv et svar til: Talrækker og følger!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.