Matematik

LaPlace Transformation

04. februar 2013 af Lars195 (Slettet)

Hej..

 

Jeg har lidt svært ved at se hvordan man ved at løse en differentialligning ved at man kommer ud med et udtryk indeholdende  s?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2013 af peter lind

Laplace transformationer er altså et ret omfattende emne, som man ikke sådan lige skriver nogle få ord om. Du kan sandsynligvis finde noget gratis litteratur om emnet på http://www.ventus.dk


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det kræver da sikkert også en vis behændighed ved opstillingen og passende valg af variabelnavne.


Svar #3
04. februar 2013 af Lars195 (Slettet)

Men hvad med bare en simpel en som L(1) = 1/s...

Kan ikke se hvilken form for løsning jeg kommer frem til?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2013 af peter lind

Det ser simpelt ud: men man skal altså kende til noget fundamentalt om Laplace transformationer, Du kan se noget meget kort om emnet på http://en.wikipedia.org/wiki/Laplace_transform


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2013 af peter lind

Du kan se noget mere udførlig på http://mathworld.wolfram.com/LaplaceTransform.html


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2013 af hbhans (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Laplace tranform anvendes typisk til højere ordens differentialligningssystemer, der hurtigt bliver uoverskuelige uden anvendelse af s, f.eks. indenfor el-lære, analog reguleringsteknik, svingninger.

Meget kort fortalt transformeres:  dU(t)/dt  ⇒  s * U(s)  og:  ∫ U(t) dt  ⇒  U(s) / s.

Herved fremkommer brøker indeholdende polynomier i tæller og nævner, som med lethed reduceres, dekomponeres, osv.  Herefter foretages en invers Laplace transform, for at se resultatet i tid, men ofte vurderes resultatet direkte ud fra polers og nulpunkters placering i den komplekse s-plan, og ud fra rodkurvers forløb i denne.

Men har du et konkret eksempel, som demo  ??

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. februar 2013 af hesch (Slettet)

#3:   Eksempel:

En modstand ( R), kondensator ( C ) og spole ( L ) sættes i serie. Hvad bliver strømforløbet ( I ), hvis der påtrykkes en dc-spænding = 3V ?

Impedans, Z(s) = R + 1/(sC) + sL

En stepfunktion på 3V svarer til integralet af en puls = 3, hvorfor U(s) = 3/s

I(s) = U(s) / Z(s)  ⇒

I(s) = 3/( sR + 1/C + s2L )

Sæt f.eks. R = 1Ω,  C = 1000μF, L = 1 mH.

Foretag invers Laplace transform her:

http://www.wolframalpha.com/input/?i=inverse+Laplace+transform+1%2F%28s^2%2B1%29&lk=3


Skriv et svar til: LaPlace Transformation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.