Matematik

parameterværdien?

04. februar 2013 af hejmeddig121 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder man parameterværdien når man har følgede koordinater: (-2,6), (2,4) og (6,2)??
og man ved at paratermerfremstillingen ser således ud: 

 

(x,y) = (2,4) + t (2-1) 

 

ved kan jeg kan indsætte mine koordinater ind på (2,4)'s plads.. men hvordan finder jeg værdien t?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

For det første punkt (-2,6), skal man løse ligningen

(-2 , 6) = (2 , 4) + t·(2 , -1) ,

dvs. de to ligninger

-2 = 2 + t·2 , og

6 = 4 + t·(-1)

skal begge være opfyldt.

Det drejer sig om at finde den værdi af parameteren t, der indsat i parameterfremstillingen frembringer det ønskede punkt (-2,6) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2013 af SuneChr

Den første ser sådan ud

- 2 = 2 + 2t  ∧  6 = 4 - t


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2013 af mathon

                         x = 2 + 2t                        
                         y = 4 - t                           gennem (-2,6)

                               x:                  -2 = 2 + 2t
                                                   -1 = 1 + t
                                                    t = -2

               eller

                               y:                  6 = 4 - t
                                                    t = -2
                                                  
                                                  
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. februar 2013 af mathon

                         x = 2 + 2t                        
                         y = 4 - t                           gennem (2,4)

                               x:                  2 = 2 + 2t
                                                   ? = ? ?
                                                    t =?

               eller

                               y:                  4 = 4 - t
                                                    t = ?


Brugbart svar (2)

Svar #5
04. februar 2013 af mathon

                       x = 2 + 2t                        
                       y = 4 - t                           gennem (6,2)

                               x:                
                                                    t =?

               eller

                               y:                 
                                                    t = ?


Svar #6
05. februar 2013 af hejmeddig121 (Slettet)

Mange tak! 

 t = o og t = 2 ;)


Skriv et svar til: parameterværdien?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.