Matematik

cos(2x) = re(e^I*2x)

04. februar 2013 af Lars195 (Slettet)

Ej nødvendigt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Men det kunne være tilstrækkeligt?


Svar #2
04. februar 2013 af Lars195 (Slettet)

#1 ?

 

Er ikke helt med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Jeg forstod såmænd heller ikke dit spm.

Der var tilsyneladende ikke tale om en nødvendig betingelse.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

For den interesserede læser har det sikkert drejet sig om at vise formlerne for cosinus og sinus til det dobbelte argument gennem Eulers formel:

cos(2x) + i·sin(2x) = ei·2x = (eix)2 = (cos(x) + i·sin(x))2

                                 = cos2(x) - sin2(x) + 2i·cos(x)·sin(x) ,

hvoraf man aflæser (realdel = realdel, imaginærdel = imaginærdel), at

cos(2x) = cos2(x) - sin2(x) , og

sin(2x) = 2·cos(x)·sin(x)


Skriv et svar til: cos(2x) = re(e^I*2x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.