Matematik

Andengradsligning værdimængde

05. februar 2013 af Tazo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :-)

Hvordan angiver man værdimængden for en andengradsligning?

Funktionen ser således ud
f(x) = x2 - 2x - 3

Nulpunkter 
x = 3 ? x = -1

Toppunkt
T = ((-2)/(2*1) , (-16)/(4*1) )
T = (-1 , -4)

Er det noget med at man skal bruge toppunktetets koordinater? 

Så må den hedde Vm(f) = ]-4 ; ∞[  eller hvordan?

Men jeg ved stadig ikke hvordan værdimængden skal angives.  

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2013 af LubDub (Slettet)

              jeg plejer at skrive det som

                            Vm(f) = [-4 ; ∞[

         

           men ellers ser det rigtig godt ud :)


Svar #2
05. februar 2013 af Tazo (Slettet)

Ja okay det kan jeg godt se.

Men er der en udregning for det ? 


Skriv et svar til: Andengradsligning værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.