Matematik

formel til vilkårlige trekant

05. februar 2013 af SabMo (Slettet) - Niveau: B-niveau

i en trekant ABC har du givet

a) 

a= 10 cm 

b= 8 cm

C= 60gr

bestem vinklen og siderne

 

b) 

A= 120gr

b=4,6cm

c=5,8cm

bestem vinklen og siderne

 

c)

a= 13,6mm

b= 15,9mm

c= 16,7mm

bestem vinklen og siderne

 

 

er der ikke nogle der kan hjælpe mig, har brugt Cos og Sin til opgaverne, men går nogle mærkelige tal. Håber i kender nogle formler, og vil skrive dem op til mig. 

 

Mvh, 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2013 af peter lind

a og b brug cosinusrelationerne

 

c Alle sider kendes, så hvorfor skulle man finde dem ? Brug cosinusrelationerne


Svar #2
05. februar 2013 af SabMo (Slettet)

Mange tak :-) men i opg c skal jeg finde vinklerne og det ved jeg ikke hvordan man gør :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2013 af peter lind

Der skal du også bruge cosinusrelationerne. For den sidste vinkels vedkommende kan du bruge at summen af vinklerne i en trekant er 180º


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2013 af mathon

c)

a= 13,6mm

b= 15,9mm

c= 16,7mm

bestem vinklerne

                                                          a2 + b2 - c2
                                          cos(C) = 
-------------            den største vinkel
                                                               2ab

 

                                                          a2 + c2 - b2
                                          cos(B) = 
-------------           den næststørste vinkel
                                                               2ac

   da i en trekant:
                               overfor en større side, ligger en større vinkel


Skriv et svar til: formel til vilkårlige trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.