Matematik

Ensvinklede trekanter

05. februar 2013 af Melissas (Slettet) - Niveau: C-niveau
Jeg har brug for hjælp til en af mine opgaver, håber der er nogen af jer, der kan hjælpe mig hvordan jeg skal gøre :)
Jeg har vedhæftet det.
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2013 af mathon

 

                            skalafaktor 30,5 / 25,5 = 1,2


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at i ensvinklede trekanter er forholdet mellem ensliggende siders længder konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2013 af Phthalaten (Slettet)

Som mathon skriver uden forklaring, skal du finde forholdet mellem siderne, hvilket er 1,2. For at gøre det nemmere kan du dog skrive en ligning op, som du så løser. Denne ligning ville være som følgende:

P1Q1/PQ = Q1R1/QR --> P1Q/ 19,5 = 30,6 / 25,5 --> P1Q= 23,4

Dette gøres fordi forholdende mellem siderne skal være ens, hvilket er indforstået når det er ensvinklede trekanter vi har med at gøre. :)

 


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.