Matematik

parabel

05. februar 2013 af solsorten1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

en parabel har forskriften f(x) = -0,28x2 + 1,8x, derudover går den igennem punkterne O(0,0) & P(5,2). 

i punktet Q(7,0) og P(5,2) går der en ret linje som har forskriften f(x) = -x + 7

vis at parablen har ligningen f(x) = -0,28x2 + 1,8x


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2013 af mathon

 

                læs lige din opgavetekst igennem


Svar #2
05. februar 2013 af solsorten1 (Slettet)

parablen går igennem punktet O & P og har i punktet P linjen med ligningen y = -x + 7 som tangent

vis at parablen har ligningen y = -0,28x2- + 1,8x


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

I din opgaveformulering startes der med at parabelen har forskriften f(x) = -0,28x2 + 1,8x . Der er jo så ikke noget at vise.

Hvis opgavens formulering så ændres til ordlyden i #2, kender man to punkter og tangenten i et tredje punkt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. februar 2013 af mathon

 

                             f(x) = ax2 + bx                   da c = 0           gennem P(5,2)
hvoraf                  f(5) = 2 = a
52 + b5

                                       2 = 25a + 5b

                             f ' (x) = 2ax + b

                             f ' (5) = 2a•5 + b = 10a + b = -1

af ligningerne

                        I:  25a + 5b = 2
                       II:  10a + b = -1                      beregnes a og b
   

 

 

 

                  

                            
 


Svar #5
05. februar 2013 af solsorten1 (Slettet)

hvorfor differentiere du?


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.