Matematik

Propotional

05. februar 2013 af Jessen133 (Slettet)

L (Bremselængden) =  0,005 * v (hastigheden) 2

Hvor hurtigt må man højst kører  hvis bremselængden ikke må være over 15 m =

Har ingen ide om hvordan den skal løses, er der en anden formel ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2013 af ChemistryIsKey

Du har bremselængden L = 15 m. Ved indsættelse af dette i funktionen og isoleringen af v (hastigheden) får du, at

     15 = 0.005 * v2

     v = √(15 / 0.005) = √3000 = 54.77

Man må altså højest køre 54.77 (enheden kan ikke bestemmes, da der kun er givet meter for bremselængden, men det er formentlig km/t). 
Peace :-)


Skriv et svar til: Propotional

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.