Matematik

Hjælp! Indekstal.

05. februar 2013 af Merly (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har fået en masse opgaver der har noget med indekstal at gøre. problemet er, at jeg ikke rigtig ved, hvordan jeg skal mig ad med at løse dem. Så jeg har skrevet en af opgaverne ind, og håber der er en der vil hjælpe mig i gang.

• Forklar hvordan man kan beregne indekstal ud fra virkelige tal og hvordan man kan beregne virkelige tal ud fra indekstal.


• I 1985 havde en person i overklassen en gennemsnitlig disponibel indkomst på 250000,-. Benyt denne oplysning og tabel 2 til at beregne de virkelige indkomster for de forskellige klasser i 1985. Gør det tilsvarende i 2009 hvor den disponible indkomst var 584000,-.

 

Tabel 2 er vedhæftet.

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2013 af emptry

Index 100 sætter vi til 30 kr..

Hvis jeg har index 110 har jeg altså 33 kr .. 

30/100 = hvad index 1 er .. 0,3

Hvis du så har index 87, så har du altså 0,3*87 ..  = 26.1 kr :)

 

Håber det besvare dit spørgsmål ;)


Svar #2
05. februar 2013 af Merly (Slettet)

Jeg forstår det ikke...  ):

hvordan skal jeg løse opgaven jeg har fået, med de oplysninger du har givet mig?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. februar 2013 af SuneChr

Der gælder ligefrem proportionalitet mellem indekstal og pris.

Indeks 100 → pris 120         ⇔             Indeks 200 → pris 240          o.s.v.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2013 af emptry

Overklassen 1985 er index 166 .. Index 166 er sæt til 250000 kr

250000/166 = 1506 kr.

Index 1 = 1506 kr
Index 2 = 3012 kr
Index70 = 105420 kr..

og så videre.. 

 

Underklassen som har index 70 tjener altså 105420 :)


Svar #5
06. februar 2013 af Merly (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Hjælp! Indekstal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.