Matematik

1.g, find a, b og c

30. september 2005 af JGH (Slettet)
a*b = 89
b*c = 57

Hvad er hhv. a, b og c?

Burde jeg kunne finde ud af det? Det virker jo let nok ved første øjekast.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2005 af frodo (Slettet)

den kan ikke løses. to ligninger med tre ubekendte, nej.

Svar #2
30. september 2005 af JGH (Slettet)

Nå... så er vores lærer ond. Har siddet med den i ret lang tid efterhånden.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Som det står der er der uendeligt mange løsninger.

Svar #4
30. september 2005 af JGH (Slettet)

#3 Uddyb venligst. Måske er det dét der fiskes efter.

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2005 af fixer (Slettet)

Såmænd kan den det, der er blot en uendelighed af løsninger.

Hælder dog også til den anskuelse at der mangler en oplysning.

Svar #6
30. september 2005 af JGH (Slettet)

Nej, der mangler ingen oplysninger.

Svar #7
30. september 2005 af JGH (Slettet)

Hvis der manglede noget, hvad ville det så være?

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

F.eks en ligning der relaterede a og c.

Som den er nu kan du vælge en hvilken som helst værdi for a (eller b eller c) og så regne de tilhørende to andre værdier ud.

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2005 af fixer (Slettet)

Hvis der skal bestemmes netop een løsning skal der tre uafhængige infomationer til at fastlægge tre frihedsgrader.

Da du kun har to vil netop een af frihedsgraderne kunne vælges aldeles frit (bortset fra at den ikke kan vælges til nul). Er valget foretagt, fastlægges de to øvrige frihedsgrader entydigt.

Lad f.eks. a E R\\{0}. Så er

b = 89/a

c = 57/b = (57/89)a

Dette gælder kun såfremt a,b,c E R\\{0}.

Er det oplyst hvilken mængde a,b,c tilhører ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Endsige om a,b og c blot er reelle tal eller er at opfatte som vektorer. Det kunne jo være rart at få præciseret.

//Epsilon

Svar #11
30. september 2005 af JGH (Slettet)

Nu bliver det vist alt sammen lidt for indviklet for mig, så derfor vil jeg takke for jeres hjælp og slå mit mat-lærer i hovedet på mandag.
Tak ska' I have.

Brugbart svar (0)

Svar #12
30. september 2005 af Malfoy (Slettet)

Er det egentlig ikke det samme som at skrive:

0x=0

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. september 2005 af Therackoo (Slettet)

#0 Går du på Rosborg Amtsgymnasium og HF?

Svar #14
01. oktober 2005 af JGH (Slettet)

Det viser sig, at I havde ret. Der manglede faktisk en oplysning. Jeg talt med nogle fra min klasse, som havde talt med læreren, og han har sat en ny opgave op på nettet, da vi skal aflevere den.
Grunden til,a t oplysningen manglede, var fordi layoutet havde rykket sig, så det sidste ikke var kommet med.

a*b=64
b*c= 22.5
a*c=57.6

Må man godt:
a*c - b*c = 57.6 - 22.5
=
a-b=35.1
eller er det strengt forbudt?

Jeg er lidt lost.

#13
Nej. Kan du finde nogle med initialerne JGH her:
http://lectio.dk/lectio/204/FindSkema.aspx?type=elev&forbogstav=J
Hvorfor spørger du?

Svar #15
01. oktober 2005 af JGH (Slettet)

Ups, det er vist forbudt.
Vent lidt.

Brugbart svar (0)

Svar #16
01. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du må godt sige

a*c - b*c = 57.6 - 22.5

men du kan ikke bare trylle c'et væk i

a-b=35.1

Prøv i stedet f.eks at udtrykke b og c ved a.

Svar #17
01. oktober 2005 af JGH (Slettet)

a*b=64
b*c= 22.5
a*c=57.6

Hvis jeg nu gør som #9:
b=64/a
c=22.5/b=(22.5/64)a
???

Hvorfor er det ikke
c = 22.5/(64/a)
?


Brugbart svar (0)

Svar #18
01. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

#14

Jeg kender bare en som har den linje, som går på Rosborg gym... ;D Det var bare det... :D

Svar #19
01. oktober 2005 af JGH (Slettet)

#18
Der er mange gymnasier, der udbyder den linje. Kender også mange, der tager den linje, bare på andre gymnasier.

Svar #20
01. oktober 2005 af JGH (Slettet)

Nåååh, har fundet ud af det. Han har bare ommøbleret det, så det er pænere at se på.

Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.