Matematik

differentialligning - Haster!

06. februar 2013 af Jacob12345678910 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej!

Jeg sidder fast i denne opgave, altså jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg skal stille differentialligningen op. Min lommeregner er ikke i stand til det så jeg bruger Maple, derfor ville det være dejligt, hvis nogle af Jer kunne hjælpe mig  :) 

 

Har uploaded opgave, som billede! 

Vedhæftet fil: opg 16.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Differentialligningen er allerede opstillet. Indsæt udtrykket for funktionen g(t):

y' +0,03y = 0,03·(20+0,25t)

og løs nu denne differentialligning.


Svar #2
06. februar 2013 af Jacob12345678910 (Slettet)

Jeg ved virkelig ikke, hvordan jeg gør det i Maple.. 

 

har dog fundet g(t)=100 til at være 320.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er tidspunktet t, hvor vandbadets temperatur g(t) er lig med 100. Man skal derfor beregne y(320).

Løs den lineære differentialligning ved at benytte "panserformlen".

Se evt. denne tråd https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1187171


Svar #4
06. februar 2013 af Jacob12345678910 (Slettet)

Dvs. at jeg skal integrere udtrykket, og derefter finde y(320)? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal løse differentialligningen med begyndelsesbetingelsen y(0) = 10 , og så skal man benytte den fundne løsning til at beregne y(320).


Svar #6
06. februar 2013 af Jacob12345678910 (Slettet)

Okay, så jeg starter med at integrere, og bagefter finder jeg y(0)=10 for at finde k.. og til sidst finder jeg y(320)? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

... som det fremgår af #5.


Skriv et svar til: differentialligning - Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.