Matematik

areal af vilkårlig trekant?!!

06. februar 2013 af ramobaro - Niveau: C-niveau

heej :)

 

er der nogen der kan forklare mig  hvordan denne formel, som er for arealet af en vilkårlig trekant: 

t=1/2*a*b*sin(C)

laves om til denne, hvis man skal isolere a?

a = 2*T / (b·sin(C))  ?

hvorfor skal man pludslig gange med 2

 

og hvorfor skal man stadig sige b*sin(C) burde det ikke være b/sin(C)

 

jeg vil meget gerne have forklaret det trin for trin :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

I ligningen

T = (1/2)·a·b·sin(C)

forekommer faktoren (1/2) på højre side. Skal man isolere a, skal man derfor først dividere med (1/2), hvilket er det samme som at gange med 2, hvorefter man dividerer med b·sin(C) .

Man dividerer med produktet (1/2)·b·sin(C) på hver side:

a = T / ((1/2)·b·sin(C)) = 2·T / (b·sin(C))


Svar #2
06. februar 2013 af ramobaro

ok tak for dit svar :)


Skriv et svar til: areal af vilkårlig trekant?!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.