Matematik
Omdrejning
.
f(x)=3x+1/x, x>0
y=4
Graferne f og y afgrænser i 1. kvadrant arealet M.
Beregn det omdrejningslegeme der fremkommer når M drejes 360 grader omkring 1.aksen.
.Er dette den rigtige formel og hvordan ved man hvad der er f(x):)
Vxtotal = a∫bπ·(f(x))2dx = π·a∫b(f(x))2dx
Svar #1
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)
Er der tale om funktionen
f(x) = (3x+1)/x , eller
f(x) = 3x + (1/x) ?
Jeg hælder selv til den sidste fortolkning.
Løs ligningen f(x) = 4 . Hvis funktionen er det sidste forslag, har ligningen to løsninger, a og b, med a < b .
Da der for a < x < b gælder, at f(x) < 4 , beregnes rumfanget som forskellen mellem to omdrejningslegemers rumfang:
V = π · a∫b (42 - f(x)2) dx
Skriv et svar til: Omdrejning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
