Matematik

Procent stigning.

06. februar 2013 af julle1991 (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg er mega lost..:(((
I 1980 kostede en busbillet til én zone for en voksen person 2,50. I 2010 koster den 19 kr. Hvad er den procentvise prisstigning i gennemsnit pr. år? I samme periode var inflationen i Danmark i gennemsnit 3,30% pr. år. Hvad ville prisen have været, hvis billetpriserne havde fulgt den almindelige løn- og prisudvikling? Hvor mange procent højere end den almindelige inflation har prisudviklingen på en busbillet været?

Jeg har taget forskellen, altså 16,5 / 2,5 * 100 = 6600 %

6600 / 30 = 220 % pr år - det giver da ingen mening..


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt renteformlen til at beregne den gennemsnitlige procentvise stigning:

Kn = K0 · (1+r)n

n = 30, K0 = 2,50 , Kn = 19

Det bliver 6,99% pr år.

Beregn så 2,50·1,03330


Skriv et svar til: Procent stigning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.