Matematik

Gennemsnitlige procentvise årlige vækst

06. februar 2013 af ConfusedOfMath (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestanden af andefugle i Sivkær Plantage voksede i tre år med 6% om året. Herefter faldt den i et enkelt år med 11%, hvorefter den i det femte år voksede med 8%
   -  Beregn den gennemsnitlige procentvise årlige vækst i bestanden af andefugle.

Hvordan skal man regne dette ud. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2013 af mathon

       
                             1 + rår = (1,063 • 0,89 • 1,08) / 5

                              rår = p/100 = ((1,063 • 0,89 • 1,08) / 5)  - 1

                              p = (((1,063 • 0,89 • 1,08) / 5)  - 1) • 100


Svar #2
06. februar 2013 af ConfusedOfMath (Slettet)

hvad er p?? og er det den nederste jeg skal regne ud for at få svaret?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er vel

(1+rår)5 = 1,063 · (1 - 0,11) · 1,08

rår = [ 1,063 · 0,89 · 1,08 ]1/5 - 1      (den gennemsnitlige årlige relative ændring)


Svar #4
06. februar 2013 af ConfusedOfMath (Slettet)

tak Andersen11 :) det hjalp


Svar #5
06. februar 2013 af ConfusedOfMath (Slettet)

hvordan beregner man så hvor mange procent steg bestanden i løbet af de fem år?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er

[ 1,063 · 0,89 · 1,08   -   1 ] · 100%


Svar #7
06. februar 2013 af ConfusedOfMath (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Gennemsnitlige procentvise årlige vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.