Kemi

Kemi B

07. februar 2013 af Mathon23 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

 

har en opgave der lyder sådan: 

Husholdningseddike er 4,8%masse opløsning af ethansyre i vand. Beregn ph (densiteten sættes til 1,0 g/ml)

Nogen der kan være til rådighed?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2013 af mathon

 

                            c = 0,048 • (d/M) = 0,048 • ((1000 g/L) / (60,05 g/mol)) = 0,800 M

 ethansyre er en svag syre

                             pH = (1/2) • (pks - log(c))


Skriv et svar til: Kemi B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.