Matematik

Fra M3 til mm2

07. februar 2013 af emptry - Niveau: B-niveau

Hej  SP

 

er der nogen af jer  der ved hvordan jeg omregner 2 kN/m3 om til N/mm2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2013 af Singlefyren (Slettet)

skal der ikke stå m2 ?

2/1.000.000 N/mm2


Svar #2
07. februar 2013 af emptry

nej skal gerne have det i mm .. da jeg udregner hvilket tryk en bjælke kan bære


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2013 af Singlefyren (Slettet)

Der går 1000 mm på en meter. Derfor går der 1000*1000 mm2 på en m2

forholdet er altså 1 til 1 million. Herefter bruger du din sunde fornuft til at afgøre om du skal gange eller dividere med 1 million.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2013 af Singlefyren (Slettet)

#2  Jeg tænker skal der ikke stå m2 i din overskrift???


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2013 af Singlefyren (Slettet)

hov, fejl i svar 1:   2KN/m2 = 2000 / 1.000.000 N/mm2,  da der jo står Kilo-Newton.


Svar #6
07. februar 2013 af emptry

Nix det nemlig i kubik meter.. derfor jeg synes det blev lidt svært at omregne det :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2013 af Singlefyren (Slettet)

Det er en fejl, hvis det står i m3... bjælkers fibre skal modstå et tryk (spænding) over et areal. Bjælken fibre er ligeglade med hvor tyk bjælken er (rumfang), da spændingen overalt i fiberens længde er lige stor. kun når det gælder moment og inertimoment er tykkelsen relevant.


Svar #8
07. februar 2013 af emptry

Jeps, men jeg har kun vægten på sne i kubik meter.

2 kN/m3

Det vejer 1 m3

Så er jeg jo interesseret i at finde ud af trykket fra denne snepude, sådan at jeg kan regne ud hvor tyk en træbjælke der skal bruges


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. februar 2013 af Singlefyren (Slettet)

Forstår jeg det ret at: du har een m3 sne med vægten 200 kg (som svarer til 2 KN). Denne kraft skal du fordele ud over bjælkens øvre areal. Du vil finde spændingen for at tjekke for gennemlobning (fiber-knusning)?


Svar #10
07. februar 2013 af emptry

Jeps .. :)

 

Jeg har nu fundet lidt videoer på Youtube hvor de udregner snelast på et tag, og har fundet at det vejer 0,72 kN/m2
 

Det må så være 0,0072 kN/mm2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. februar 2013 af Singlefyren (Slettet)

Nej. der går 1 million mm2 på en m2. Så 0.00000072kn/mm2 eller 0.00072N/mm2.

Bemærk dette gælder kun for tage med hældning. Ved flade tage kan sneen fortætte og optage mere sne ved senere snefald.


Svar #12
07. februar 2013 af emptry

Han udregnede det nu godt nok på flade tage.. :) 

http://www.youtube.com/watch?v=mSvmTAeDQps


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. februar 2013 af Singlefyren (Slettet)

Så er det fint nok, det han gør.


Svar #14
07. februar 2013 af emptry

men hvordan får jeg lavet 0,72kN/m2 om til almindelig N .. altså bare ren tryk .. fordi det der er jo Tryk pr. m2 ..

 

Hvis jeg skal kunne regne med spændinger skal jeg bruge F=m*g ..


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. februar 2013 af Singlefyren (Slettet)

Er det i grunden ikke ret irrelevant at tjekke for spændingsbrud. En træbjælke på bare 100x5 cm  kan bære en snelast på et helt tag!! Er det ikke bedre at tjekke for momentbrud? (bjælken knækker over på midten)


Svar #16
07. februar 2013 af emptry

Tjo, jeg skal lave Dimensionering af en tagkonstruktion hvor jeg tager højde for sne og vindlast :)


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. februar 2013 af Singlefyren (Slettet)

Snelast     =  720 N/m2

vindlast     =  xxx N/m2

Egenvægt =  yyy N/m2

belastning =   zzz N/m2

 

Afstand mellem bjælker = f.eks. 1,5 meter

Kraft pr. meter bjælke=  zzz * 1,5  N/m

 


Svar #18
07. februar 2013 af emptry

Kan du finde ud af sådan noget bærende konstrukstioner ..?

 


Skriv et svar til: Fra M3 til mm2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.