Matematik

bestem ved hjælp f´(x) toppunkterne

07. februar 2013 af frederikheegaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

bestem ved hjælp f´(x) toppunkterne for følgende parabler:

 

f(X)= x^2 - 2x-8      og       f(x)= -2x^2+4x + 1 

 

nogle der kan hjælpe med den første måske?? 

har brug for hjælp, det skal afleveres imorgen?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2013 af mathon

 

                          f(x) = x2- 2x - 8

                          f '(x) = ??

toppunkt vil sige vandret tangent med ligning y = 0x + b
hvoraf
                          f '(xT) = 0

 


Svar #2
07. februar 2013 af frederikheegaard (Slettet)

altså ved at f´(x)= 2x - 2 . men hvordan finder jeg toppunktet ved hjælp af dette?


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. februar 2013 af mathon

                    

                          f '(xT) = 2xT - 2 = 0

                                        xT - 1 = 0

                                        xT = 1

                                        f(xT) = yT = f(1) = 12- 21 - 8 = -9

        
                                                T = (xT,yT) = (1,-9)

 

 


Svar #4
07. februar 2013 af frederikheegaard (Slettet)

jaa okay.. nu forstår jeg ! tak for det !!!


Skriv et svar til: bestem ved hjælp f´(x) toppunkterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.