Matematik

Stamfunktion i integralregning

07. februar 2013 af HodjaL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen,

 

Her er endnu et spørgsmål som jeg søger svar på:

 

En funktion f er bestemt ved f(x)=2x-4.

a) Bestem stamfunktionen F til f:

F(x)=x2-4x+c

Det er b'eren jeg ikke kan finde ud af:

b) Bestem den stamfunktion F hvor linjen y=1 er tangent til grafen for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Linien y = 1 har hældningskoefficient 0 . Funktionen f(x) er den afledede af stamfunktionen F(x) . Man finder derfor de x-koordinater, hvor F(x) har vandret tangent ved at løse ligningen f(x0) = 0 . For løsningen skal der så gælde, at

F(x0) = 1 .


Svar #2
07. februar 2013 af HodjaL (Slettet)

Puha, jeg er helt lost. Jeg har ligget syg hele integralforløbet, så jeg er helt blank :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så skal du nok starte med at gennemgå det pensum, hvor du var fraværende. Der benyttes kun integralregning til at besvare a), som du allerede har besvaret.


Skriv et svar til: Stamfunktion i integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.