Debat

Falder mit gennemsnit?

08. februar 2013 af bummelumbumbum - Niveau: 9. klasse

Hej alle,

Jeg tænker på at springe direkte fra 7. til 9. klasse, da jeg slet ingen udfordringer har i klassen. Men hvor meget falder mit gennemsnit cirka? Jeg vil gerne studere psykologi, der kræver 10,4 i gennemsnit.

PS: Tror I, at jeg kan følge med i samfundsfag? Jeg kommer jo til at miste det første år af undervisningen i det.


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. februar 2013 af adsafadfdsafdasf

Psykologistudiet ser på dit gennemsnit fra gymnasiet, og ikke folkeskolen. 

Har du tjekket om det er muligt at springe fra 7. til 9.klasse? 

WebRep   currentVote     noRating noWeight                      

Brugbart svar (2)

Svar #2
13. februar 2013 af pinklife (Slettet)

Det er fuldstændigt ligemeget med dine karakterer i folkeskolen, det er dem i gymnasiet, der gælder. Der bliver ikke kigget på dit gennemsnit i folkeskolen, så det skal du ikke bekymre dig over, med mindre du godt kan lide at fortælle familien om det..


Svar #3
13. februar 2013 af bummelumbumbum

Jeg ved godt at man ikke skal bruge gennemsnittet fra folkeskolen til noget; jeg vil bare ikke springe en klasse over for at få et gennemsnit på 4, som jeg så ville få ret svært ved at få op på de 10-stykker.


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. februar 2013 af pinklife (Slettet)

Du vil sikkert få en masse, der skal læses op, og det er nok også en god idé, hvis du bestræber dig på at have karakterer på de 10, men hvis du virkelig vil, tror jeg ikke dine karakterer vil falde til 4 :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
14. februar 2013 af 123434

 

Du lyder meget klog. Snak med din lærer, om du kunne begynde at få svære opgaver. Jeg tror, at det er svært at springe 2 klasser over. Brug de 2 år på at blive ekstra dygtig. Måske kan man vende den om og sige ingen udfordinger=kæmpe høje karakterer.


Brugbart svar (2)

Svar #6
14. februar 2013 af pinklife (Slettet)

#5 

Men det er jo også vigtigt, at han ikke bare daser den igennem de næste 2 år. Synes det lyder fornuftigt med at få stillet svære udfordringer, men så er spørgsmålet bare, om hans lærere gider det? :) Men det lyder fornuftigt. 


Svar #7
14. februar 2013 af bummelumbumbum

Med at hoppe fra 7. til 9. mente jeg at når det bliver sommerferie, så ville jeg begynde i 9. istedet for 8. Undskyld hvis det blev misforstået.

Ang. sværere opgaver: Jeg arbejder allerede med min egen bog i matematik. I dansk foregår det meste mundtligt, og det eneste vi får skriftligt er grammatik-øvelser, analyser og stile - og det kan man jo ikke på dén måde gøre sværere. I tysk/engelsk foregår det jo også 2/3 dele af tiden mundtligt. Så det er ikke rigtigt på dén måde muligt at få sværere opgaver.


Brugbart svar (2)

Svar #8
14. februar 2013 af 123434

Snak med dine lærere med hensyn til svære opgaver. Måske skulle du gå på en skole for højt begavede børn. Tænk hvis du rykkede en klasse op, og du begyndte at kede dig efter 2 uger.

Snak evt. med psykolog, forældre eller lærere.

 


Brugbart svar (2)

Svar #9
14. februar 2013 af pinklife (Slettet)

Men i 8. klasse skal der sikkert gennemgås nogle forskellige tekster, som kan blive brugt til afgangsprøven i 9. klasse, men så skal du i hvert fald læse de tekster op, som de andre har. 

Hvis du virkelig vil og har viljen, så tror jeg ikke, dit gennemsnit falder gevaldigt. Det handler jo om, hvad du selv præsterer :)

Lige nu går jeg på gymnasiet med en gut, som er sølle 14 år. Han har selv sprunget 2 klasser over, og det er hans gennemsnit ikke faldet af. Han klarer sig rigtig godt, og han klarer sig også godt socialt :)


Brugbart svar (5)

Svar #10
20. februar 2013 af NicoIe (Slettet)

Selføglelig er det vigtig at få karakter i folkeskolen, hvordan man så blive egnet til gym hvis man har dårlige karakter??

Brugbart svar (1)

Svar #11
11. marts 2013 af klotte (Slettet)

som psykolog kan jeg kun give dig følgende råd.....spring ikke klasser over - og hvis du gør så tag på efterslkole så du selv bliver mere alsidig og moden. Folk der fagligt er dygtige kan bruge tiden på at lærer andre ting, kreative fag, sociale kompetencer og personlig egenudvikling.

Unge psykologer uden personlig erfaring får svært ved at få job.


Svar #12
13. marts 2013 af bummelumbumbum

Ville det være bedst, hvis jeg sprang en klasse over nu, eller ventede til sommerferien?

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1004983

Kig på indlæg #4. Hvordan er det muligt? Kunne jeg også gøre det? Ville det være bedre, hvis jeg gjorde det sådan? Hvordan ville det fungere (en del af dansk-pensum er jo at debattere nogle ting, hvordan kunne jeg gøre det alene?)? Og har jeg overhovedet mulighed for det i en folkeskole?

Hvornår skal jeg senest tage emnet op med mine forældre? Jeg har det ikke ret godt med dem, så jeg har brug for så lang tid som muligt, for at forberede mig på sådanne debatter (men jeg vil heller ikke tage det op så sent, at jeg ikke kan nå at flyttes inden skolestart). Jeg ved ikke helt, hvad mine forældre ville sige til sådan en beslutning, dog har de flere gange i de sidste måneder spurgt om jeg ville skifte til privatskole (hvilket jeg takkede nej til, jeg vil gerne blive på min skole, jeg har alle mine venner her og jeg gider ikke tage bussen hver morgen).

Og hvordan skulle jeg læse op på teksterne på 8. klasses niveau? Skal jeg bede mine lærere om at få det pensum, de bruger? Eller skal jeg bare låne nogle bøger på biblioteket, der svarer til det niveau? Og hvad er pensummet ovehovedet i samfundsfag?


Brugbart svar (1)

Svar #13
13. marts 2013 af klotte (Slettet)

Du skal gå ned og snakke med studievejlederen og skoleledelsen.

Og så skal du be dine forældre om HJÆLP ...Jeg er bagud - det er svært. Jeg må ha tid.

Mvh 

Lotte


Brugbart svar (1)

Svar #14
13. marts 2013 af candphil

Jeg formoder, at det ikke er noget du har besluttet, men noget du har fået tilbudt fordi du er hurtig i hovedet. Sådan et tilbud/foreslag får du ikke hvis der ikke var en eller anden form for omsorg for dig. 

Jeg synes der er sagt mange udemærkede ting her. Det som jeg umiddelbart kom til at tænke på, var at du måske skulle skifte skole samtidig med du gik en klasse op. Jeg tror ikke du skal være bange for dit snit. Derimod er det en god ide at få testet dit potentiale - det sker der jo ikke noget ved!

Den eneste grund til du evt skulle blive i din nuværende klasse kunne være fordi du har mange gode venner der - og så må skolen etablere noget undervisning til dig, som modsvarer dit potentiale..

Good luck :-)


Svar #15
13. marts 2013 af bummelumbumbum

Jeg har faktisk lige så langt til 2 andre folkeskoler som til min egen, og jeg har tænkt på det, men er ikke helt sikker. Hvis jeg skulle blive på min skole, ved jeg godt hvilken af de to kommende 9. klasser, jeg ville vælge (dem i den anden klasse er nogle idioter, men dem i den her klasse er gode nok). Jeg ved også godt hvilke lærere de har, dog ved jeg ikke om deres lærere er gode, så det skal jeg også finde ud af (jeg har også deres dansklærer til engelsk).

Hvis jeg skiftede skole, tror jeg, at jeg ved hvilken, jeg ville vælge. Jeg har gået på et franskkursus dér via ungdomsskolen, så jeg kender en af lærerne og ca. 15 af eleverne. Den anden skole er desuden i fare for at blive lukket senere på året.

Den skole jeg overvejer har vist nok de samme timer i fagene som min egen.

Hvad mener I? Er det bedst at blive på skolen eller lade være når man skal springe en klasse over?


Brugbart svar (1)

Svar #16
13. marts 2013 af candphil

Prøv en anden skole - det er rart med luftforandring :-) ... så skal du heller ikke forholde dig til dem fra din gamle klasse ..


Svar #17
14. marts 2013 af bummelumbumbum

Ville jeg få mest ud af at skifte før eller efter sommerferien?

Og hvordan foregår det? Skal jeg tage tests eller er det kun mine læreres udtalelser, der gælder?

Brugbart svar (1)

Svar #18
14. marts 2013 af candphil

Jeg vil mene, at du skal skifte i skoleårsskiftet. Nu skal du gå til din skoles studievejleder, fortæl om dine overvejelser og snakke med hende/ham om hvordan det skal gøres. :-)


Svar #19
15. marts 2013 af bummelumbumbum

På hvilke områder er det vigtigt, at jeg læser op på det?

Brugbart svar (2)

Svar #20
15. marts 2013 af candphil

Det er ikke sikkert du skal læse op på noget. Det kan være det er udfordring nok at skifte skole, og du skal starte i 8'ende i din nye skole. At gå i skple er jo meget mere end at lære det der står i bøgerene. Man skal fx også leve og være sammen med nogle andre. I skolen skal man ikke kun være for at lære - der skal man også lære at være. Tænk hvis du dør inden du er færdig med din uddannelse og ikke har haft et godt liv, fordi du 'har sat dig for hårdt' i det. Det ville være spild af godt liv ...

Se nu bare at få booket et møde med din studievejleder, og lad os høre hvordan det er gået :-)


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.