Matematik
Differential Geometri: Find parameterfremstillingen for kurven selv, med baggrund i dens 1. afledte
Hej, jeg ønsker hjælp til følgende opgave:
A given arc-length parametrized curve g(s) which goes through the origin (0;0;0) has the following derivative:
g'(s) = (cos(s^2); sin(s^2);0).
a) Find an expression for the parametrization of the curve itself.
Jeg er på bar bund, da jeg ikke kan finde tilbage til g(s) ved at integrere de trigonometriske funktioner.
Svar #1
09. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)
Man kan starte med at gøre visse iagttagelser. Kurven er klart en plan kurve, der helt forløber i x-y-planen z = 0.
Kurvens tangentdrejning θ(s) vil være bestemt af
v0 + θ(s) = s2 ,
så vi har for kurvens krumning κ at
κ(s) = dθ/ds = 2s .
Krumningen er altså proportional med buelængden s.
Man vil have, at
x(s) = 0∫s cos(u2) du og y(s) = 0∫s sin(u2) du
Svar #2
09. februar 2013 af Daniel88 (Slettet)
Hej Andersen
Fedt, du lader til at have styr på det.
Kurvens tangentdrejning som du kalder θ(s), troede jeg sådan set var g'(s). Hvad er forskellen?
Kan heller ikke forstå, hvordan du på baggrund af, at krumningen, κ(s), er proportional med s, kan drage konklusionen, at der skal integreres fra 0 til s ved bestemmelse af x(s) og y(s) .
Svar #3
09. februar 2013 af peter lind
g'(s) angiver retningen af tangenten ikke drejningen af tangenten
Svar #4
09. februar 2013 af peter lind
Der er ingen grund til at blande krumningen ind i beregningerne med mindre der spørges om den andet sted i opgaven. Jeg ved ikke hvorfor du tror at du ikke bare kan integrere g'(s). Det kan du godt.
Svar #5
10. februar 2013 af Daniel88 (Slettet)
Ja ok.
Min TI89 kan ikke foretage integrationen, men med maple får jeg:
0∫s cos(u2) du = ∫cos(s2) ds = (1/2)*sqrt(2)*sqrt(Pi)*FresnelC(sqrt(2)*s/sqrt(Pi))
og
0∫s sin(u2) du = ∫sin(s2) ds = (1/2)*sqrt(2)*sqrt(Pi)*FresnelS(sqrt(2)*s/sqrt(Pi))
Er bare aldrig stødt på de der Fresnel-funktioner før.
Svar #6
10. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)
#5
De to funktioner kaldes Fresnel-integraler, og kurven kaldes Eulers spiral eller Cornus spiral
http://en.wikipedia.org/wiki/Fresnel_integral
Bemærkningerne om krumningen i #1 var ikke nødvendige for at opstille integralerne for koordinatfunktionerne, idet de jo følger direkte ved integration af x'(s) og y'(s), men de var nævnt som et vink.
Man finder i litteraturen forskellige normaliseringer for Fresnelintegralerne.
Svar #7
10. februar 2013 af Daniel88 (Slettet)
Jeg er også gået i stå i den sidste delopgave, som lyder:
c) Show that the curve is bounded (i.e. contained inside a sufficiently large sphere in R3).
Jeg kan godt se, at ovenstående gør sig gældende, men ikke hvordan, man viser det.
Skal jeg finde Cornu-spiralens omskrevne cirkel?
Skriv et svar til: Differential Geometri: Find parameterfremstillingen for kurven selv, med baggrund i dens 1. afledte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
