Matematik
Differentialregning
01. oktober 2005 af
Misser (Slettet)
Hey..vil høre om nogle gider hjælpe mig med differentialregning?
jeg har en funktion x^3 + 2x^2 - x.
og så har jeg løst ligningen g'(x) = -2.
Men så skal jeg bestemme en ligning for hver af de tangenter, der har hældning 3. Nogle der ved hvordan jeg skal gøre?
jeg har en funktion x^3 + 2x^2 - x.
og så har jeg løst ligningen g'(x) = -2.
Men så skal jeg bestemme en ligning for hver af de tangenter, der har hældning 3. Nogle der ved hvordan jeg skal gøre?
Svar #1
01. oktober 2005 af IBM (Slettet)
Du sætter g'(x) lig 3 og bestemmer derved de x-værdier, for hvilke man får hældningen 3. Du bestemmer derefter de tilsvarende y-værdier ved at indsætte de fundne x-værdier i g(x). Du kan nu bestemme konstantleddene i tangentligningerne af:
b = y-ax
b = y-ax
Svar #2
01. oktober 2005 af 2835 (Slettet)
f(x) = x^3 + 2x^2 - x
denne skal diffranteres, dernæst sætter du f'(x) = 3, så får du et hvis antal løsninger (2,1 eller 0). ved at indsætte løsningerne i f(x), får du den tilhørende funktionsværdi. Da du nu kender hældningen (3) og et punkt, kan su udregne ligningen for tangenten(erne).
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
denne skal diffranteres, dernæst sætter du f'(x) = 3, så får du et hvis antal løsninger (2,1 eller 0). ved at indsætte løsningerne i f(x), får du den tilhørende funktionsværdi. Da du nu kender hældningen (3) og et punkt, kan su udregne ligningen for tangenten(erne).
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
