Matematik
3.gradsligning
07. oktober 2003 af
SP anonym (Slettet)
Er der nogen der kan forklare mig hvordan et sådanne stykke skal løses? x^3 + 2x^2 + x
Svar #1
07. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
Hvis du med "løses" mener, at finde rødderne i polynomiet
p(x) = x^3+2x^2+x
så kan du faktorisere p ved at sætte x uden for en parentes. Altså
p(x) = x(x^2+2x+1)
og så har du et første- og et andengradspolynomium, som du løser på normal vis.
p(x) = x^3+2x^2+x
så kan du faktorisere p ved at sætte x uden for en parentes. Altså
p(x) = x(x^2+2x+1)
og så har du et første- og et andengradspolynomium, som du løser på normal vis.
Skriv et svar til: 3.gradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
