Matematik

Intergrerer x^2-5x+4

09. februar 2013 af Cerebrum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude

En der kan hjælpe mig med at integrere x2-5x+4 ?

Jeg har selv prøvet  og jeg får:

0,5x3-5•0,52+4x? eller 0,5x3-5•0,52+4x/ln(x)

Jeg håber nogen kan hjælpe

 

Mange tak på forhånd :)


Svar #1
09. februar 2013 af Cerebrum (Slettet)

integrere*


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2013 af JonasMcc (Slettet)

Integrer ledvist, hvor du benytter at integrere(x^n) = x^(n+1)/(n+1).

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2013 af Andreww (Slettet)

∫xn dx = (1/(n+1)) · x(n+1)

Så er der ikke forvirring mht. paranteserne.

Dit første svar er iøvrigt tæt på at være rigtigt. koefficienten i det første led (0.5) er dog ikke rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Iforlængelse af #3 til #0

Det midterste led -5•0,52 er heller ikke rigtigt.


Svar #5
10. februar 2013 af Cerebrum (Slettet)

1/3x3-5•1/2x2+4x

Er det så rigtigt ??

Hvrfor er det midterste led ikke rigtig Andersen11? Det er jo (1/(n+1)) · x(n+1)

Jeg har 1/1+1*x1+1=½*x2

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2013 af mathon

 

                  ∫ (x2-5x+4)dx = (1/3)x3 - (5/2)x2 + 4x + k


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skrev -5•0,52 for det midterste led, men det skal jo være -5·x2/2 = -(5/2)·x2 .


Svar #8
10. februar 2013 af Cerebrum (Slettet)

Mange tak mathon

Je vil gerne finde k. Er det rigtigt hvad jeg gør ?

Jeg har punkerne (4,2) og (1.5)

F(x)=x3-2,5x2+4x+k ⇔

2=43-2,5•43+4•4+k ⇔

2=64-56+k ⇔

2=8+k

k=-6

Dermed:

x3-2,5x2+4x-6

Er det rigtig?

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du skal indsætte det kendte punkt (4,2) i stamfunktionens forskrift:

2 = (1/3)·43 - (5/2)·42 + 4·4 + k = 64/3 - 40 + 16 + k

I øvrigt kan du jo selv let kontrollere, om (4,2) ligger på grafen for funktionen i det endelige resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. februar 2013 af mathon

 

    det er ikke rigtigt


Svar #11
10. februar 2013 af Cerebrum (Slettet)

Tusind tak for hjælpen Andersen11

Jeg har så meget svært ved den opgave.

Jeg skal finde arealet at det afgrænset område i følgende to funktioner

x2-6x+10 og -x+6

jeg sætter begge funktioner lig hinanden og får x2-5x+4

Jeg får to punkter (4,2) og (5,1)

Jeg integrere og får

F(x)=x3-2,5x2+4x+k

Jeg finder k til at være -6

Men resultatet jeg får er ikke rigtig :((((


Svar #12
10. februar 2013 af Cerebrum (Slettet)

jeg indsætter 4 og 1 ind på x's plads og trækker dem fra hinanden for at finde arealet men det giver ikke rigtigt resultat

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvis man skal finde arealet af det område, der begrænses af de to funktioner

f(x) = x2-6x+10 og g(x) = -x+6

skal man først løse ligningen f(x) = g(x) , dvs.

 x2-6x+10 - (-x+6) = 0 , eller

x2 -5x +4 = 0 , dvs

(x-1)(x-4) = 0 .

Rødderne er derfor x = 1 og x = 4, ikke x=4 og x = 5, som du angiver.

På intervallet [1,4] er g(x) ≥ f(x), så arealet af punktmængden er

A = 14 (g(x) - f(x)) dx = 14 (-x2 + 5x -4) dx

Det er ikke nødvendigt at bestemme en konstant k, da man jo tager differensen mellem to funktionsværdier af stamfunktionen.


Svar #14
10. februar 2013 af Cerebrum (Slettet)

Mange mange tak Andersen11 Du er fremragende :)

 


Skriv et svar til: Intergrerer x^2-5x+4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.