Matematik

Find a og b udfra en eksponentiel lignings forskrift

10. februar 2013 af michaelfdk (Slettet)

Hej; jeg har lavet en eksponentiel regression via Excel til beregning af a og b.

Jeg har fundet ligningen:  y = 2E-78e0,0911x

Men hvordan "hæver" jeg E og e, så jeg får nogle almindelige tal?

 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

2E-78 er lig med 2·10-78 og er et reelt tal. Men grunden til dette meget lille tal er nok, at der er foretaget regression på selve årstallet i en tabel, i stedet for på antallet af år fra tabellens startår.

e0,0911x er en eksponentialfunktion.


Svar #2
10. februar 2013 af michaelfdk (Slettet)

Tak for hurtigt svar. Du har ret :-) Ændrede tallene til år efter tabellens start og fik så et helt andet tal - 50,09. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan så omskrive eksponentialfunktionen ved

e0,0911x = (e0,0911)x = 1,0954x


Skriv et svar til: Find a og b udfra en eksponentiel lignings forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.