Matematik

Vektor regning

10. februar 2013 af LeonhardEuler - Niveau: 9. klasse

Hej studi

Jeg har problemer med denne opgave:

 

I et kordinatsystem er to vektorer givet ved:

→                        →                                                                                                                                                                                                       a   = (3)               b  = (-2)

         (2)                      ( 5)

 

Bestem arealet af det parallelogram, som de to vektorer udspænder.


Svar #1
10. februar 2013 af LeonhardEuler

Ahrr, hvorfor gør den det. 

Nå men a=(3,2) og b=(-2,5)


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. februar 2013 af ChemistryIsKey

Den numeriske værdi af determinanten af vektor a og b angiver arealet af det udspændte parallellogram.

     Aparallellogram = |det(a,b)|

                              = |a1 * b2 - a2 * b1| = |3 * 5 - 2 * (-2) = 15 + 4| = 19


Svar #3
10. februar 2013 af LeonhardEuler

Hvad betyder den nummeriske værdi af determinanten


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. februar 2013 af ChemistryIsKey

Når du tager den numeriske værdi af noget, vil det sige, at du groft sagt gør tallet positivt lige meget hvad. F.eks.:

     |a| = a

     |-a| = a

De to lodrette streger bruges til at betegne en numerisk værdi af tallet/udtrykket inde mellem stregerne. :-)


Svar #5
10. februar 2013 af LeonhardEuler

Tusind tak for hjælpen ;D


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det gælder ikke generelt, at |a| = a, eller at |-a| = a .

Derimod gælder der, at

|a| = a , hvis a ≥ 0 , og

|a| = -a , hvis a < 0 .


Skriv et svar til: Vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.