Matematik

km/t gennemsnitshastighed, hjææælp!

10. februar 2013 af Blomsthehe (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej allesammen. Jeg kan ikke finde ud af en opgave. Den er sikkert rigtig let, men jeg kan ikke forstå den ret.

Her kommer den:

Hans kan svømme 1500 meter på en halv time.

Beregn Hans' gennemsnitshastighed i km/t.

Hvordan beregner man gennemsniitshastigheden i km/t?

På forhånd tak! • Håber rigtig meget, der er nogle søde mennesker derude, som vil bruge lidt tid på at forklare mig det.

:) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2013 af peter lind

divider strkningen målt i km med tiden målt i timer


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2013 af ChemistryIsKey

Du skal bruge formlen

     v = s / t

Hvori v er hastigheden, s er den tilbagelagte strækning og t er tidsrummet, hvori denne strækning er tilbagelagt.
Du bliver bedt om enheden [km/t] og derfor omregnes strækningen til km

     s = 1500 m = 1.5 km

Du kender tiden, som er en halv time og derfor kan du finde tiden i timer

     t = 30 min = 0.5 t

Nu kan du indsætte disse størrelser i formlen og du får altså hastigheden i km/t

     v = 1.5 km / 0.5 t = 3 km/t

:-)


Skriv et svar til: km/t gennemsnitshastighed, hjææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.