Matematik

4x^2-x=x

10. februar 2013 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kommer jeg videre i den her? :)

4x^2-x=x
4x^2-2x=0
Så kan jeg vel sætte 4x uden for parentes ?
4x(......)=0 ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2013 af Andreww (Slettet)

Hvis du vil løse ligningen, så skal du benytte formlem for løsning af 2.gradsligninger, hvor du først finder diskriminanten "d":

d=b2-4ac

x=(-b±√d)/2a

 

Eller faktorisere som du er godt i gang med og så bruge nul-reglen:

x(4x-2) = 0    ⇔  4x(x-1/2)


Svar #2
10. februar 2013 af Basseluft (Slettet)

Altså a, 4 - b, 2 - c,0 ?

Og så regn den derfra? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2013 af loui7105 (Slettet)

Når du skal udregne x i 4x2-2x=0 skal du først finde d. d=b2-4ac. I dette tilfælde er det d = -22-4*4*0 = 4. Her efter skal du bruge x = -b +/- (kvadratroden af d) / 2*a. I dette tilfælde x= -(-2)+/- (kvadratroden af 4) / 2*4 = x = -2 eller 0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2013 af Andreww (Slettet)

a=4
b=-2
c=0

Og så regne derfra ja.


Svar #5
10. februar 2013 af Basseluft (Slettet)

4# tak du en guttermand x=0,-0,5 :)

Nu sidder jeg så med : 4z^2 + z = 9z ..

Der gør jeg vel bare 4z^2+z-9z=0 <=> 4x^2-8z=0 og så andengradsligning ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2013 af Andreww (Slettet)

#3

Husk at bruge paranteser. Der står at x = -b ± √d/2a  hvilket er forkert. I øvrigt er dine udregninger ikke rigtige. x≠-2


Svar #7
10. februar 2013 af Basseluft (Slettet)

Hmm har jeg misforstået noget ?

4x2-2x=0 

man tager da kun tallene ikke fortegnet? altså :
a=4
b=2 og ikke -2 ?
c=0
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. februar 2013 af Andreww (Slettet)

#5

Ja. Men den første er ikke helt rigtig. x=0 v x=1/2

#8

Fortegnet hører til koefficienten, - så jo. b=-2


Svar #9
10. februar 2013 af Basseluft (Slettet)

Super takker for hjælpen :) så skal jeg jo os bare fjerne minus foran mit 0,5 ? :) 

Og er x = 0,0,5 ikke det samme som x=0,1/2 eller skal det skrives sån? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. februar 2013 af Andreww (Slettet)

Jo det er det samme. Væn dig til at bruge "," når du seperere noget, og "." som et komma.


Skriv et svar til: 4x^2-x=x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.