Matematik

95% konfidensinterval

10. februar 2013 af TheEdge4

Hej

Jeg er en lille smule i tvivl omkring konfidensintervaller. 

Jeg har min formel(vedhæftet), men hvordan finder jeg u, hvis det er et 95% interval jeg skal have på en binomialfordeling? Jeg har mit x og n, men ikke p. Håber der en som kan hjælpe mig?

Mvh Mads


Svar #1
10. februar 2013 af TheEdge4

aahh ok. Det er en 1.96, men er det altid det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2013 af Singlefyren (Slettet)

ja, for 95% er z altid 1.96.

Tallet 1.96 findes ved at tage 1 - 0.95/2  = 0.975. Dette tal slås op i en normalfordelingstabel. http://www.six-sigma-material.com/images/NormalDistributionTable1.GIF   du vil da se at 0.975 i tabellen svarer til z =1.96


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2013 af Singlefyren (Slettet)

lille rettelse:  (1+0.95)/2 = 0.975.

Teorien bag:  De 95% er 2-sidet, hvor der er 5% udenfor intervallet, altså 2.5% er større og 2.5% er mindre. Der er altså 97.5% som er mindre eller lig med intervallet. Derfor er z=0.975


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2013 af peter lind

Det kommer altså også an på hvilken fordeling, der er tale om


Svar #5
11. februar 2013 af TheEdge4

ok herligt. Mange tak for det:-)


Skriv et svar til: 95% konfidensinterval

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.