Matematik

Hjælp til Differentialligning:

11. februar 2013 af Zladark (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp mig med opgave 322 (ligger vedhæftet som et billed)

Vedhæftet fil: IMG_1213.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal vise, at funktionen f(x) = -√(x2+k) er en løsning til differentialligningen

dy/dx = x / y

Indsæt funktionen i differentialligningen og kontroller, at den tilfredsstiller ligningen.

Bestem derefter værdien af k, så at f(1) = -2 . Dvs. Løs ligningen -2 = -√(12+k)


Skriv et svar til: Hjælp til Differentialligning:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.