Matematik

Hvordan løser jeg denne ligning?

12. februar 2013 af stef4905 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme grundmængden og løse ligningen. Men jeg kan ikke helt få det til at lykkes:

Hvad gør jeg ?

ligning; Krod(3x+1)-Krod(2x-1) = 1

 

Tak på forhånd =)


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Argumentet til begge kvadratrødder skal være ikke-negativt.

Kvadratrødderne kan bringes til at forsvinde ved først at kvadrere ligningen, isolere den resulterende kvadratrod og så kvadrere igen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2013 af mathon

 

                         √(3x+1) = 1 + √(2x-1)               x ≥ - (1/3)

                         (√(3x+1))2 = (1 + √(2x-1))2

 

                          3x+1 = 1 + 2x-1 - 2√2x-1)

                          x + 1 = -2√(2x-1)

                          (x+1)2 = (-2√(2x-1))2

                          x2+1+2x = 4(2x-1)

                          x2+1+2x = 8x-4

                          x2 - 6x + 5  = 0   og   x ≥ - (1/3)


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg denne ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.