Matematik

Differntiering

12. februar 2013 af Falaffel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Nogen der vil hjælpe med differentiering af dette stykke; f(x)=3e^x-1+2e^-x+1

Når jeg differentier den på TI-Nspirer får jeg den til at give; f '(x)=3e^x-1+2e^1-x

Jeg kan ikke se/forstå hvorfor det giver det som det gør ved sidste del, atlså 2e^-x+1 = 2e^1-x 

Og er der nogen form for mellemregning i dette stykke?

Håber der er nogle har tid :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2013 af mathon

                         er

                                  f(x) = 3ex-1 + 2e-x+1 ?

hvis så

                                  f '(x) = 3ex-1 - 2e-x+1


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2013 af peter lind

Du må have udeladt nogle parenteser ellers er det nemlig noget vrøvl. Kan vi ikke få den korrekte opgave


Svar #3
12. februar 2013 af Falaffel (Slettet)

Jeg har ikke er udeladt parrenteser, der står i opgave differentier; f(x)=3e^x-1+2e^-x+1


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2013 af mathon

 

                                  f(x) = 3ex - 1 + 2e-x + 1

                                  f '(x) = 3ex - 2e-x


Svar #5
12. februar 2013 af Falaffel (Slettet)

-1 og +1 er også opløftet? 

Hvorfor kommer de ned? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. februar 2013 af mathon


genlæs #1
                         og skriv fremover éntydige funktioner!


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

De kom ned, fordi du ikke havde sat parentes omkring dem. I din notation bør det så være

f(x) = 3e^(x-1) + 2e^(-x+1) ,

eller mere klart

f(x) = 3ex-1 + 2e-x+1

Funktionen er differentieret i #1

 


Svar #8
12. februar 2013 af Falaffel (Slettet)

Okay, tusind tak for jere hjælp og tid!


Skriv et svar til: Differntiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.