Matematik
Approksimation og fejlvurdering
Jeg skal vha. elementære udregninger angive med udviklingspunktet x0 = 4 det approksimerende polynomium P2(x)
for funktionen:
f (x)= 1/√x
Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal håndtere denne opgave, jeg har set eksempler på andre udregninger, som denne opgave, men kan ikke få det til at fungere. Nogle der kan hjælpe?
Svar #1
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)
Man skal starte med at beregne f(4) , f '(4) og f ''(4) og indsætte i formlen for Taylorpolynomiet.
Svar #2
12. februar 2013 af YesMe (Slettet)
Se eksempel http://www.youtube.com/watch?v=WKvBJdl1qrM
I dit tilfælde, er
P2(x) = n=0∑2 (f(n)(x0)/n!)·(x - x0)n
Svar #3
13. februar 2013 af AnnaBanp (Slettet)
Efter jeg har differentieret mine udtryk og gjort alt det man skal, så får jeg et rigtig langt resultat i Maple, som kan ses forneden, jeg ved ikke hvad jeg gør galt?
3/4-(1/16)*x+(3/128)*4^(1/3)*(x-4)^2-(5/2048)*(x-4)^3
Svar #4
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)
#3
Man skal bestemme P2(x) ud fra x0 = 4 . Deri indgår tallene
f(4) = 1/2 , f '(4) = -1/16 , f ''(4) = 3/128
og dermed fås
P2(x) = (1/2) -(1/16)·(x - 4) + (3/128)·(1/2)·(x - 4)2
Svar #5
13. februar 2013 af Zaxio (Slettet)
Hehe så du sidder med mat 1 aflevering på dtu kan jeg forstå ;).. Har du lavet opg 3b,c?
Skriv et svar til: Approksimation og fejlvurdering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
