Kemi

Navngivning af 2CH2CHCH3 og 2NH3

12. februar 2013 af Sandrakm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej:).

Jeg sidder lige nu med en opgave omrkring navngivning.
Er er nogle der kan hjælpe mig med at navngive mig de efterfølgende stoffer:

2CH2CHCH

og 

2NH3

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2013 af mathon

 

                 CH2CHCH3        

      prop-2-en = propen-2 = 2-propen

 

                 NH3

                  ammoniak


Svar #2
12. februar 2013 af Sandrakm (Slettet)

Hedder det også bare ammoniak når der står 2 foran?

Brugbart svar (1)

Svar #3
13. februar 2013 af Heptan

Hvorfor skal CH2CHCHikke navngives:

1-methylethen

mathon?


Brugbart svar (3)

Svar #4
14. februar 2013 af mathon

Der navngives altid ud fra den længste kulstofkæde (ellers ville navngivningen hurtigt havne i uoverskuelighed - det er vanskeligt nok i forvejen med åbne ringstrukturer og komplekse sidekæder i større antal).

I det aktuelle tilfælde er der kun én kæde, som derfor skal navngives med udgangspunkt i alkanen propan,
som dog indeholder en dobbeltbinding, hvorfor betegnelsen er propen. Lokaliseringen af dobbelbindingen
er ved C-atom nr 2 - uanset om der tælles fra højre eller venstre
hvorfor

             CH2CHCH3        

      prop-2-en = propen-2 = 2-propen

                         


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

#4 rigtig godt forklaret! :D


Skriv et svar til: Navngivning af 2CH2CHCH3 og 2NH3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.