Matematik
Taylors grænseformel
Jeg har at gøre godt med den kontinuerte funktion: f(x)=sin(2x2)
Da jeg ikke kan finde F(x)(stamfunktionen) vha. kendte elementære funktioner, bliver jeg bedt om, at studere dens egenskaber ud fra Taylors grænseformel. Opgaven er så, at man vha. elementære udregninger skal finde Taylors grænseformel af grad 3 med udviklingspunktet x0=0 for F(x), og det samme for funktionen g(x)=x-x cos(x). Dette kan jeg ikke helt gennemskue hvordan man skal gøre, nogle der kan hjælpe. På forhånd tak.
Svar #1
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)
Start med at beregne F(0), F '(0), F ''(0) og F '''(0) og indsæt så Taylors formel. De værdier beregnes jo ud fra udtrykket fra din anden tråd
F(x) = 0∫x sin(2t2) dt ,
F ' (x) = sin(2x2) .
Beregn selv F ''(x) og F '''(x) , og beregn så de afledede for x = 0.
Svar #2
13. februar 2013 af AnnaBanp (Slettet)
Jeg har beregnet F''(x) og F'''(x), men når det så kommer, til at beregne de afledede for x=0, hvordan er det så lige man gør, jeg kan ikke helt få det til at fungere?
Svar #4
13. februar 2013 af AnnaBanp (Slettet)
Ja det har jeg også gjort, eksempel:
F '' (x) =4*cos(2*x2)*x <=> F '' (0) = 4*cos(2*02)*0 og her får jeg så bare 0 til sidst, ligesom med alle de andre funktioner?
Svar #5
13. februar 2013 af peter lind
Du har differentieret forkert. Første differentiation findes ved brug af formlen for sammensat funktion. Anden differentiation skal du også bruge formlen for differentiation af et produkt.
Hvis du kender rækkeudviklingen for sinusfunktionen kan du bruge den i stedet for ved blot at erstatte x med 2x2
Svar #6
13. februar 2013 af AnnaBanp (Slettet)
Altså differentiationen er gjort i Maple. Desuden så uanset om jeg gør det, som du lige har skrevet, så får jeg stadig 0?
Svar #7
13. februar 2013 af peter lind
så har du skrevet forkert ind i Maple
f(x) = sin(2x2) f(0)=0
f'(x) = 4x*cos(2x2) f'(0) = 0
f''(x) = 4cos(x2)-8x2*sin(2x2) f''(0) = 4
Svar #8
13. februar 2013 af AnnaBanp (Slettet)
Ahh nu er jeg med.. Men jeg kan ikke finde hoved og hale i de her ting nu. Kan du måske hjælpe mig med at komme et skridt nærmere "Taylors grænseformel" som jeg er blevet bedt om at finde udefra disse differentieringer..
Svar #9
13. februar 2013 af peter lind
f(x) ≈f(0)/0!+f'(0)*x/1! + f''(0)*x2/2!+f'''(x)*x3/3! ....
I den skal du så blot indsætte de fundne værdier af funktionens og dens afledede i 0
Svar #10
13. februar 2013 af AnnaBanp (Slettet)
Er svaret 2/3 x3 korrekt efter indsættelse af mine værdier?
Svar #12
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)
Det er funktionen F(x) man skal tilnærme.
F(0) = 0 , F '(0) = f(0) = 0 , F ''(0) = f '(0) = 0, F '''(0) = f ''(0) = 4
P3(x) = (4/3!)·x3
Skriv et svar til: Taylors grænseformel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
