Matematik

Nulreglen

12. februar 2013 af LeonhardEuler - Niveau: 9. klasse

Hej Studi

Kan en eller anden ikke fortælle mig hvordan nulreglen bruges og til hvilket formål. En par demonstrationer i vigtige sammenhænge kunne også være .

Tak På Forhånd


Svar #1
12. februar 2013 af LeonhardEuler

 Et par demonstrationer i vigtige sammenhænge kunne også være godt .


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. februar 2013 af peter lind

(x-a)(x-b) = 0 <=> x-a=0 eller x-b=0 <=> x = a eller x=b


Svar #3
12. februar 2013 af LeonhardEuler

Tak, kan godt se brugbarhden af den metode.

Kunne du vise det med med en vilkårlig ligning? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2013 af mathon

 

         nulreglen kan ikke anvendes i en vilkårlig ligning


Svar #5
12. februar 2013 af LeonhardEuler

Hvad jeg har læst, kan den bruges på anden og tredjegradsligning uden noget konstantled. Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. februar 2013 af mathon

 

                             y = ax2 + bx + c = 0            a≠0
når c = 0
                            y = ax2 + bx = a•x•(x + (b/a)) = 0

       løsning
                              x = 0   v   x = -(b/a)


Svar #7
12. februar 2013 af LeonhardEuler

Tak det var lige det svar jeg ledte efter.


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.